Блогосфера: догађаји и интересантнe колекцијe блогова и веб сајтова о одређеној теми или интересовању

поставио/ла Милан Милошевић 11.11.2012. 14:16   [ Ажурирао/ла 13.11.2012. 11:37 Милан Милошевић ]
На српској блогосфери су у току дешавања која су по много чему интересантна. У току су припреме за Блогоманију, прву регионалну конференцију која је посвећена блогу и блогерима а у међувремену је један стари агрегатор блогова (Блогодак) на режиму чекања јер је аутор најавио обуставу његовог одржавања у наредном периоду (за почетак нема пријава нових блогова). Имајући у виду речено и сматрајући да има смисла на неки начин направити пресек стања на блогосфери (без амбиција да буде исцрпан) направи сам комплете довода блогова са Блогодка по категоријама како су тамо наведене а такође и комплет РСС довода учесника на конференцији Блогоманије (обе колекције ће се допуњавати).
Пре приказа наведених колекција цитираћу организаторе Блогоманије
Блогоманија је регионална конференција посвећена блогу и блогерима, која ће се одржати од 7. до 9. децембра у хотелу Falkensteiner Стара планина. На конференцији ће се окупити најпопуларнији блогери из Србије и целог региона, као и велики број посетилаца који прате и поштују њихов рад или желе да уђу у воде блоговања.
Тема прве Блогоманије биће утицај блогова и друштвених мрежа на друштвени и политички живот у Србији и региону.
Блог је једно од најефикаснијих оруђа у формирању ставова најширих слојева друштва, и потпуно слободан израз мишљења независних и често веома стручних аутора. Такође, блог је тренутно један од најдоминантнијих начина за промоцију појединаца и компанија.
Циљ Блогоманије је успостављање комуникације између регионалне заједнице блогера и компанија, државе, као и дијалога између онлине и оффлине медија. Идеја је да се на једном месту окупе сви садашњи и будући блогери како би разменили и стекли нова знања о овом све моћнијем медијском каналу који мења свет око нас.
Конференција је бесплатна за све учеснике, а онлине пријављивање ће почети ускоро. Отварамо и могућност да посетиоци предложе тему предавања и тако активно учествују у стварању овогодишње Блогоманије, а могуће је пријавити се и као предавач, уз адекватну тему, наравно.
Гарантујемо вам да ћете се сјајно провести, да ћете сигурно нешто научити, да ћете упознати многе генијалне људе, и да ће вам ово бити најбоља конференција на којој сте били, ИКАДА :)
Блогоманија колекција

Колекције са агрегатора Блогодак по категоријама

Остале интересантне колекцијеComments